In De Fonkel valt altijd iets te beleven

In Weverspoort bestaat verveling niet. Voor elke hobby en liefhebberij heeft Wijkhuis De Fonkel een passende activiteit. Maar ook voor interessante lezingen, vragen over de wijk of een lekker kopje koffie ben je hier van harte welkom. Op bezoek bij een levendig wijkhuis dat letterlijk en figuurlijk midden in de wijk staat.

In de sfeervolle ontmoetingsruimte van De Fonkel zit een groepje mannen gezellig te kaarten. Verderop vertellen beheerder Theo van Schijndel en Jan Terbeek achter een kopje koffie wat De Fonkel allemaal biedt. “Van kinderopvang tot beautybeurs en van concerten tot infoavonden over diabetes of de laatste ontwikkelingen rondom Weverspoort. De Fonkel heeft voor elk wat wils. Jong of oud, hier raak je nooit uitgepraat”, aldus een enthousiaste Jan.

Lekker eten, gezellig eten

Elke doordeweekse dag kun je van half negen ’s ochtends tot elf uur ‘s avonds van terecht in het ruimopgezette wijkcentrum. En ook in het weekend zijn er vaak interessante activiteiten. Zodat wijkbewoners elkaar op een leuke manier beter leren kennen. Theo: “Elke tweede vrijdag van de maand eet je hier bijvoorbeeld voor acht euro een heerlijk maal. Steeds een ander themamenu, maar altijd uitgebreid, lekker en gezellig”.

Loop gewoon eens binnen

Gezelligheid en maatschappelijke betrokkenheid gaan in De Fonkel hand in hand, vertelt Jan. “Zo organiseert de Marokkaans-Nederlandse jongerengroep Salaam regelmatig discussieavonden. Wijkbewoners van alle achtergronden, burgemeester en politie eten samen en praten over wat er in de wijk leeft. Kortom: alle bewoners van Weverspoort, ook de nieuwe, bieden we veel interessants. Iedereen is dan ook van harte welkom in De Fonkel!” Dat laat je je toch geen twee keer zeggen?
 

Activiteitenkalender

Klik hier om te zien welke activiteiten wanneer plaatsvinden bij De Fonkel.
 

Meer informatie

Meer informatie over de Fonkel vindt je op www.defonkel.nl.
 

Bekijk ook:

Buurtpark+

Wonen