Weverspark: Voor elk wat groensParkwonen in de Binnenstad. In Weverspoort heb je daar alle ruimte voor. Niet in de laatste plaats dankzij het uitgestrekte Weverspark. Marieke Martens is als Vormgever Openbare Ruimte nauw betrokken bij het parkontwerp. Ze vertelt je er alles over.


Engelse invloed, hoge kwaliteit

“Eind 2006 is het stedenbouwkundig plan voor het park vastgesteld door de gemeente. Toen konden we dus ook aan de slag met het parkontwerp. Dat deden we in nauw teamverband met verschillende disciplines o.a. stedenbouwkundige, verkeersdeskundige en Beheer. Eenmaal rondom de tekentafel was inspiratie voor het park snel gevonden in de Engelse landschapsstijl. In deze stijl wilden we een openbare ruimte van hoge kwaliteit realiseren. Letterlijk een groene oase, middenin de stad.“
 

Groen, veilig en toegankelijk

“Bij de inrichting van Weverspark luisterden we zoveel mogelijk naar wensen uit de buurt. Natuurlijk heb je daarbij te maken met tegengestelde belangen. Waar de één honden wil weren, wil de ander juist een hondenparadijs. Daar moet je in je ontwerp een goede balans in vinden. En dat evenwicht heeft Weverspark ook. Over een ding was iedereen het trouwens direct eens: groen, veiligheid en toegankelijkheid zijn de belangrijkste ingrediënten.”
 

Samenspel van bijzondere accenten

“Weverspark krijgt een toegankelijk, eigen gezicht. Het samenspel van alle onderdelen maakt het park bijzonder. De hoogteverschillen, de speelvoorzieningen, de waterpartijen en de als zitplekken vermomde keermuren …ze lopen heel natuurlijk in elkaar over. Met als extra blikvanger het hekwerk dat het park omlijst. Dat hekwerk heeft rondom opmerkelijke onderdelen en de entree wordt straks heel apart verlicht. Zo krijgt het park bij binnenkomst al het bijzondere gezicht dat het verdient.”
 

Bekijk ook:

Wonen

Buurt