Samen sterk naar een mooie toekomst

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met de brede basisschool De Vuurvogel in De Fonkel heeft Weverspoort die toekomst stevig in handen. Daar wordt samen met veel plezier hard aan gewerkt. Door het onderwijsteam, de collega´s van De Fonkel én de betrokken ouders.

Op deze onverwacht zonnige herfstdag spelen kinderen op het schoolplein naar hartenlust. Binnenin het gezellige schoolgebouw vertelt directeur Marcel van Rijt honderduit over zijn school. “Wij betrekken ouders stevig bij de school. Het organiseren van activiteiten zoals Kerstmarkt en carnaval gebeurt hier daarom vooral door de ouders. Zij dragen de verantwoording, ook als het om bijvoorbeeld budgetten gaat en wij ondersteunen ze daarin. Zo kweek je blijvende betrokkenheid. Dat werkt.”

Een nog betere afspiegeling van de wijk

De Vuurvogel telt zo’n 400 leerlingen. Leerlingen met verschillende achtergronden. Marcel: “Nu Weverspoort steeds meer vorm krijgt, zie je echt een mooie, nieuwe wijk ontstaan. Met nieuwe bewoners die bewust voor Weverspoort en deze school kiezen. Zo worden ook wij een steeds betere afspiegeling van de wijk. En dat is belangrijk, want samen maken we de wijk. Samen met alle betrokkenen, van bewoners, organisaties en projectontwikkelaars tot gemeente.”

Ieder kind verdient de beste start

Die saamhorigheid zie je ook goed terug in de nauwe banden tussen De Vuurvogel en Wijkhuis De Fonkel. “We zitten in hetzelfde pand, dat maakt die samenwerking al gemakkelijk. Zoals met de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang in De Fonkel. Zo kunnen we bijvoorbeeld taalachterstand samen zo vroeg mogelijk aanpakken. Zodat elk kind hier de goede start krijgt die het verdient. Daar maken we ons in Weverspoort samen sterk voor.”

Bekijk ook:

Wonen

Buurtpark+