Zonnevlinder: een nieuwe ontwikkeling in Weverspoort

Aan de Willem Beringsstraat, de Jan Stevensstraat, Heistraat en Willem Prinzenstraat, op de grens van Weverspoort en het Zonnekwartier, worden 63 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Ze komen op de plek waar onlangs de 70 karakteristieke woningen uit 1919 (complex 301) gesloopt zijn. Het project met de mooie naam Zonnevlinder is een van de laatste grote ontwikkelingen binnen Weverspoort, een verwijzing naar het Zonnekwartier en alle complexen met vlindernamen in Weverspoort. 

Voor de ontwikkeling van Zonnevlinder aan de Jan Stevensstraat en de Willem Beringsstraat, startte Woonpartners begin 2018 een selectieprocedure. Reuvers Ontwikkeling & Bouw kwam met het winnende plan. Van de 62 woningen zijn er 15 bestemd voor sociale verhuur door Woonpartners. De overige 48 woningen zijn duurdere vrijesectorwoningen die middels particuliere verkoop door Reuvers worden verkocht. Voor het ontwerp heeft Reuvers VFO Architects Urban Design BV uit Eindhoven in de hand genomen. Reuvers heeft de afgelopen jaren meer succesvolle projecten ontwikkeld en gebouwd in Weverspoort. Zonnevlinder laat architectonische details zien die aansluiten bij zowel Weverspoort als het Zonnekwartier. Details in het metselwerk van de gevels, die kenmerkend zijn voor de stijl van de Amsterdamse School welke in Weverspoort zichtbaar is, zien we ook in Zonnevlinder. Daarnaast verwijzen verbijzonderingen met betonnen elementen en raamkaders van metselwerk naar het Zonnekwartier. 

Oog voor detail
Bart Manders, projectcoördinator Nieuwbouw: “Bij de selectieprocedure van de aannemer hebben we bijna geen voorschriften meegegeven, behalve dat het plan moet aansluiten bij de bouwstijlen van het Zonnekwartier, Weverspoort. Daar kwamen heel diverse plannen uit. Het winnende plan laat een mengeling van de verschillende architectuurstijlen zien, met veel oog voor detail. Het zal nooit de nostalgie van 100-jaar oud woningbezit evenaren, maar wij en de gemeente zijn heel blij dat dit plan de kwaliteit uitstraalt die we nastreven.”

Ruimte voor natuur
Die kwaliteit is straks ook te zien in het straatbeeld. Natuur krijgt veel meer ruimte dan voorheen, en er komt een ruim park dat de verbinding legt tussen de Willem Beringsstraat en de Jan Stevensstraat. In de nieuwbouw komen de nodige voorzieningen voor vleermuizen. Bart: “Samen met gemeente Helmond zijn we nog aan het verkennen of we nog een stapje verder kunnen gaan en ‘Natuur Inclusief’ kunnen gaan bouwen. Dit houdt in dat er ook nog neststenen voor huismussen en gierzwaluwen in de nieuwbouw worden geïntegreerd.”

Blijf op de hoogte
De nieuwbouw is inmiddels gestart. De oplevering van de nieuwe woningen volgt in het begin van 2020.  Om in aanmerking te kunnen komen voor een van de 15 sociale huurwoningen is een inschrijving bij www.wooniezie.nl nodig. De huurwoningen worden binnenkort gepubliceerd via Wooniezie.

Van de 48 koopwoningen in nieuwbouwplan Zonnevlinder zijn 23 inmiddels woningen verkocht, 10 woningen staan onder optie en 15 woningen zijn beschikbaar. Kijk op www.woneninweverspoort.nl voor informatie en de actuele beschikbaarheid of neem direct contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs op 0492 66 18 84.

Deel dit bericht

Meer nieuws :

Video: De binnenstad ontpopt als een mooie vlinder

Op vrijdag 14 september 2018 werd gevierd dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Omroep Helmond maakte een uitzending over Weverspoort.

Weverspoort in Helmond is weer een stap verder

Zoals een rups ontpopt tot vlinder, zo ontwikkelt Weverspoort zich in de Helmondse binnenstad tot een bruisend woongebied. Dat bezingt cabaretier Joop Vos in een ode aan de buurt, die viert dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd.

Lied: De Weverspoort

De weverspoort Lied ter gelegenheid van de oplevering van blok 1,2,4, en 14 Geschreven door Joop Vos