Weverspoort wordt alsmaar mooier

Dat de ontwikkeling van Weverspoort niet stil staat, blijkt wel uit het feit dat er onlangs weer 62 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Reuvers Ontwikkeling & Bouw uit Oss realiseerde de woonblokken Vuurvlinder en Citroenvlinder. In de zomer levert Reuvers Ontwikkeling & Bouw ook de 7 huurwoningen in Kamillevlinder en 13 koopwoningen in Seringenvlinder op. In oktober worden er nog 7 woningen aan de Wolfstraat opgeleverd. En binnenkort start het bedrijf met de ontwikkeling van weer een mooi project in Weverspoort.

Zonnevlinder
Voor de ontwikkeling van Zonnevlinder, een nieuwbouwproject aan de Jan Stevensstraat en de Willem Beringsstraat, startte Woonpartners eerder dit jaar een zorgvuldige selectieprocedure. Reuvers Ontwikkeling & Bouw kwam met het winnende plan. Dat plan bestaat uit iets meer dan 60 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. 15 ervan zijn bestemd voor sociale verhuur via Woonpartners (Wooniezie). Aan de Jan Stevensstraat komen 4 van die woningen, aan de Willem Beringsstraat komen er 11. Daartussen komt een groen pleintje. De overige 48 woningen zijn duurdere woningen die worden verhuurd of verkocht. De bouw start in de zomer van 2019, waarna in het najaar de 15 sociale huurwoningen op Wooniezie komen.
 
Duurzaamheid
In het project is er veel aandacht voor duurzaamheid. Woonpartners wil voor dit project namelijk een stap verder gaan dan de voor nieuwbouw vereiste EPC van 0,4. EPC staat voor Energieprestatiecoëfficiënt, een index die de energetische efficiëntie van nieuwbouw aangeeft. Woonpartners wil in dit project liever een EPC van 0 bereiken en zo komen tot energieneutrale woningen. Dat zou betekenen dat de woningen hun energiegebruik zelf opwekken. Woonpartners onderzoekt nu samen met Reuvers Ontwikkeling & Bouw de mogelijkheden daarvoor.
 
Op de grens van Weverspoort en Zonnekwartier

Omdat het project Zonnevlinder grenst aan het Zonnekwartier, sluit Reuvers Ontwikkeling & Bouw in de plannen aan bij de architectuur van zowel Weverspoort als het Zonnekwartier. De details in het metselwerk van de gevels die zo kenmerkend zijn voor de stijl van de Amsterdamse School die in Weverspoort zichtbaar is, zien we ook in Zonnevlinder. Verbijzonderingen met betonnen elementen en raamkaders van metselwerk verwijzen daarnaast naar het Zonnekwartier.
 
Meer ontwikkelingen in Weverspoort
In 2020 start naar verwachting de bouw van 17 huurappartementen aan de Heistraat (Blok 3.5) en 8 huurwoningen aan de Karel Raijmakersstraat en de Van der Foelartstraat (Blok 13). De woningen aan de Van der Foelartstraat worden levensloopbestendig, met de slaap- en badkamerfunctie op de begane grond. Op www.weverspoort.nl vindt u meer informatie over alle ontwikkelingen in deze mooie nieuwe buurt.
 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws :

Video: De binnenstad ontpopt als een mooie vlinder

Op vrijdag 14 september 2018 werd gevierd dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Omroep Helmond maakte een uitzending over Weverspoort.

Zonnevlinder: een nieuwe ontwikkeling in Weverspoort

Aan de Willem Beringsstraat, de Jan Stevensstraat, Heistraat en Willem Prinzenstraat, op de grens van Weverspoort en het Zonnekwartier, worden 63 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Ze komen op de plek waar onlangs de 70 karakteristieke woningen uit 1919 (complex 301) gesloopt zijn. Het project met de mooie naam Zonnevlinder is een van de laatste grote ontwikkelingen binnen Weverspoort, een verwijzing naar het Zonnekwartier en alle complexen met vlindernamen in Weverspoort.

Weverspoort in Helmond is weer een stap verder

Zoals een rups ontpopt tot vlinder, zo ontwikkelt Weverspoort zich in de Helmondse binnenstad tot een bruisend woongebied. Dat bezingt cabaretier Joop Vos in een ode aan de buurt, die viert dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd.