Projectontwikkelaar bouwt deel Weverspoort

Het betreft 69 woningen die komen op het nog braakliggende terrein gelegen tussen de Wolfstraat, Schoolstraat, Pastoor Van Leeuwenstraat en Marterstraat. Dit is gedaan om de voltooiing van de wijk te versnellen. De projectnamen voor bouwblok 1 en 2 zijn Vuurvlinder en Citroenvlinder. Het betreft voornamelijk koopwoningen. Deze gaan in fases in de verkoop. Een deel zal ook verhuurd worden in de hogere prijsklasse. Deze 69 worden ook in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, zoals elders in de wijk duidelijk te zien is. Zij gaan werken met de vaste architect van de wijk.
Peter van Heeswijk, directeur Woonpartners, zegt hierover: "Het voordeel is dat we er zeker van kunnen zijn dat deze woningen binnen de gestelde termijn gebouwd worden en dat de wijk weer meer bewoners krijgt. Medio 2019 zal de laatste woning op dat terrein worden opgeleverd. Het betreft een verplichte realisatie. Hoe dan ook een flinke stap voorwaarts."
De verdere bouw van de wijk vindt plaats tot 2021.
Tegelijkertijd worden ook nog koopwoningen en huurwoningen n de markt gezet die aan de oostelijke zijde van het Weverspark komen. Dit wordt gedaan door de Wijk Ontwikkelings Maatschappij, die de woningen tot nu toe heeft ontwikkeld.
Deze overeenkomst is op 14 september getekend in bijzijn van Helmonds wethouder Erik de Vries.

Deel dit bericht

Meer nieuws :

Video: De binnenstad ontpopt als een mooie vlinder

Op vrijdag 14 september 2018 werd gevierd dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Omroep Helmond maakte een uitzending over Weverspoort.

Zonnevlinder: een nieuwe ontwikkeling in Weverspoort

Aan de Willem Beringsstraat, de Jan Stevensstraat, Heistraat en Willem Prinzenstraat, op de grens van Weverspoort en het Zonnekwartier, worden 63 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Ze komen op de plek waar onlangs de 70 karakteristieke woningen uit 1919 (complex 301) gesloopt zijn. Het project met de mooie naam Zonnevlinder is een van de laatste grote ontwikkelingen binnen Weverspoort, een verwijzing naar het Zonnekwartier en alle complexen met vlindernamen in Weverspoort.

Weverspoort in Helmond is weer een stap verder

Zoals een rups ontpopt tot vlinder, zo ontwikkelt Weverspoort zich in de Helmondse binnenstad tot een bruisend woongebied. Dat bezingt cabaretier Joop Vos in een ode aan de buurt, die viert dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd.