Appartementen Winkelplein Heistraat opgeleverd!

Het nieuwe winkelplein in de Heistraat heeft de naam Heivlinder gekregen. Het is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de gemeente Helmond, Ontwikkelingscombinatie Helmond Binnenstad (een samenwerking tussen Adriaans Bouwgroep en Hurks vastgoedontwikkeling) en de woningcorporaties Volksbelang en Woonpartners. Volksbelang en Woonpartners verhuren ieder negen appartementen. Alle partijen zijn trots op wat ze samen bereikt hebben. Erik Leijten, directeur bij Hurks vastgoedontwikkeling: “We hebben als team heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, dwars tegen de crisis in.”
 
Gewilde locatie
De belangstelling voor de appartementen bleek groot; ze waren allemaal snel verhuurd. “We hebben hier in de Binnenstad alles dichtbij”, zegt een van de nieuwe bewoners. “Een supermarkt onder mijn voeten, een mooi park om de hoek en altijd parkeerplaats voor bezoek.” Dat alles nieuw is, vinden de nieuwe bewoners ook prettig. Ze hebben er zin in om hun intrek in de appartementen te nemen. Alle appartementen hebben een eigentijdse indeling, twee slaapkamers, een groot balkon aan de voorzijde van het gebouw, een berging en een eigen parkeerplaats op het parkeerdek. “Het afwerkingsniveau is hoog”, vertelt Leon van Stiphout, waarnemend directeur bij Volksbelang. “Er zijn bijvoorbeeld hangende toiletten geplaatst en luxe tegels. De appartementen zijn bovendien levensloopbestendig. En toch zijn ze betaalbaar, dat is iets wat we belangrijk vinden.”
 
Blijven investeren
Het winkelplein doet recht aan de veelzijdige en vernieuwende winkelstraat die de Heistraat is. Vanuit diverse invalshoeken wordt hier gewerkt aan een verdere kwaliteitsverbetering van de Heistraat, als onderdeel van de herstructurering van de Helmondse Binnenstad. Ben Wouters, interim directeur bij Woonpartners: “De politiek zegt dat woningcorporaties te weinig investeren, wij laten hier het tegendeel zien. En we gaan door de Binnenstad van Helmond verder vorm te geven.” Als voorbeeld wordt Weverspoort genoemd, een nieuwe buurt die direct aan de Heivlinder grenst. Hier worden circa 400 nieuwe woningen gebouwd. Huur en koop en voor iedereen: van starter tot senior. Verschillende projecten zijn hier al afgerond en opgeleverd en op 30 mei aanstaande wordt het Weverspark, een buurtpark van maar liefst anderhalve hectare groot, officieel geopend.
Deel dit bericht

Meer nieuws :

Video: De binnenstad ontpopt als een mooie vlinder

Op vrijdag 14 september 2018 werd gevierd dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Omroep Helmond maakte een uitzending over Weverspoort.

Zonnevlinder: een nieuwe ontwikkeling in Weverspoort

Aan de Willem Beringsstraat, de Jan Stevensstraat, Heistraat en Willem Prinzenstraat, op de grens van Weverspoort en het Zonnekwartier, worden 63 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Ze komen op de plek waar onlangs de 70 karakteristieke woningen uit 1919 (complex 301) gesloopt zijn. Het project met de mooie naam Zonnevlinder is een van de laatste grote ontwikkelingen binnen Weverspoort, een verwijzing naar het Zonnekwartier en alle complexen met vlindernamen in Weverspoort.

Weverspoort in Helmond is weer een stap verder

Zoals een rups ontpopt tot vlinder, zo ontwikkelt Weverspoort zich in de Helmondse binnenstad tot een bruisend woongebied. Dat bezingt cabaretier Joop Vos in een ode aan de buurt, die viert dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd.