Bewoners bouwen mee aan parkwoningen in Weverspoort

Eind vorig jaar ging het eerste koopproject: de parkwoningen Koningspage in verkoop. Inmiddels zijn al 16 van de 20 woningen verkocht. De kopers van de woningen vinden dit niet gek: ‘Wonen aan zo’n prachtig groot park en ook nog met alle voorzieningen bij de hand! Dat is een kans die wij niet konden laten schieten’, aldus een van de nieuwe bewoners.

Feestelijke bijeenkomst
In Wijkhuis de Fonkel startte in de middag de bijeenkomst voor alle betrokken partijen en de nieuwe bewoners van de parkwoningen Koningspage. Dhr. de Wilde gaf aan trots te zijn dat het eerste koopproject binnen Weverspoort in deze tijd zo’n succesvolle start kent. Reden hiervoor is volgens hem de prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn weinig plaatsen waar je deze kwaliteit voor deze prijs kunt vinden. Wethouder Stienen onderschreef de woorden van Dhr. de Wilde: ‘Het is al exclusief om aan een prachtig park te wonen, maar nóg exclusiever is wonen aan een prachtig park mídden in de Binnenstad met deze mooie architectuur’. Wethouder Stienen complimenteerde Woonpartners voor het doorpakken in de ontwikkeling van de gehele nieuwe buurt. Daarnaast sprak hij richting de kopers dat zij trots mogen zijn op hun aankoop: ‘Deze prachtige woningen aan de parkrand zullen hun waarde blijven behouden’.  

Het officiële moment
Na de woorden van beide heren vertrok het gezelschap richting het bouwterrein waar een heuse competitie los barstte. Na een loting onder alle kopers, waren twee daarvan de gelukkige om een stukje muur van hun eigen huis (of het huis van de buurman?) te metselen. Dhr. de Wilde en Wethouder Stienen deden het even in rustig tempo voor, maar de kopers moesten écht aan de bak. Een volledig verzorgde BBQ voor 10 personen stond op het spel. Wie het eerste zijn/haar muurtje metselde, een piketpaaltje in de grond sloeg én een champagnefles opende, was de winnaar van deze prijs en startte daarmee officieel de bouw. De winnaar was blij met zijn prijs: ‘Dat wordt een gezellige housewarming met een heerlijke barbecue in onze nieuwe woning volgende zomer!’

Binnen het project zijn nog enkele woningen te koop. Ook komen er in oktober nog vijf huurwoningen van Type Koningspage in verhuur. 

Deel dit bericht

Meer nieuws :

Video: De binnenstad ontpopt als een mooie vlinder

Op vrijdag 14 september 2018 werd gevierd dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Omroep Helmond maakte een uitzending over Weverspoort.

Zonnevlinder: een nieuwe ontwikkeling in Weverspoort

Aan de Willem Beringsstraat, de Jan Stevensstraat, Heistraat en Willem Prinzenstraat, op de grens van Weverspoort en het Zonnekwartier, worden 63 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Ze komen op de plek waar onlangs de 70 karakteristieke woningen uit 1919 (complex 301) gesloopt zijn. Het project met de mooie naam Zonnevlinder is een van de laatste grote ontwikkelingen binnen Weverspoort, een verwijzing naar het Zonnekwartier en alle complexen met vlindernamen in Weverspoort.

Weverspoort in Helmond is weer een stap verder

Zoals een rups ontpopt tot vlinder, zo ontwikkelt Weverspoort zich in de Helmondse binnenstad tot een bruisend woongebied. Dat bezingt cabaretier Joop Vos in een ode aan de buurt, die viert dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd.