Huren of kopen

Of u kiest voor huren of voor kopen, hangt af van uw mogelijkheden en behoeften. Hoewel de mogelijkheden voor het kopen van een woning beperkter zijn dan een paar jaar geleden, kan kopen nog steeds heel interessant zijn. De makelaars die de woningen in Weverspoort voor Woonpartners verkopen, vertellen:
 
Op termijn voordelig
“Kopen kan op lange termijn financieel voordeliger zijn dan huren”, aldus Antonie Berkers van Van Santvoort Makelaars. “Zeker als je het afzet tegen de hogere huurverhogingen.” Xavier Broeckx van Broeckx- Praasterink Makelaars voegt daar aan toe: “Het kopen van een woning geeft ook duidelijkheid over de maandlasten voor de komende jaren. Men kan een hypotheek afsluiten met een rentevaste periode en daarbij staat de maandelijkse aflossing voor een hele periode vast.”
 
Gunstige regelingen
Regelingen als de Starterslening van de gemeente Helmond en het belastingvoordeel maken het kopen van een woning eerder haalbaar dan veel mensen denken. Het feit dat men tegenwoordig een hypotheek daadwerkelijk aflost, zorgt er bovendien voor dat huiseigenaren tegelijkertijd sparen. Xavier: “De tijd dat het kopen van een woning gezien werd als een investering, ligt achter ons. Toch is een woning wel nog te zien als een soort spaarpot. Aan het einde van de rit is een hypotheek afgelost, en heeft een eigenaar hoe dan ook waarde opgebouwd.”
 
Vrijblijvend advies of meer informatie
Uiteraard is de betaalbaarheid een belangrijke factor. Niet iedereen kan de stap nemen en ook huren heeft zeker voordelen. U kunt daarom altijd terecht bij één van onze makelaars voor een advies. Hun informatie en advies kost u helemaal niets.
 
Broeckx Praasterink
Geert van den Eijnde
geert@woonplezier.nl
(0492) 549 055
 
Van Santvoort makelaars
Antonie Berkers
antonie@helmond.vansantvoort.nl
(0492) 525 552
 

Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld waar u het verschil in maandlasten tussen koop en huur kunt zien. Daaronder vindt u tevens de voor- en nadelen van kopen en huren op een rij.


Deel dit bericht

Meer nieuws :

Video: De binnenstad ontpopt als een mooie vlinder

Op vrijdag 14 september 2018 werd gevierd dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Omroep Helmond maakte een uitzending over Weverspoort.

Zonnevlinder: een nieuwe ontwikkeling in Weverspoort

Aan de Willem Beringsstraat, de Jan Stevensstraat, Heistraat en Willem Prinzenstraat, op de grens van Weverspoort en het Zonnekwartier, worden 63 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Ze komen op de plek waar onlangs de 70 karakteristieke woningen uit 1919 (complex 301) gesloopt zijn. Het project met de mooie naam Zonnevlinder is een van de laatste grote ontwikkelingen binnen Weverspoort, een verwijzing naar het Zonnekwartier en alle complexen met vlindernamen in Weverspoort.

Weverspoort in Helmond is weer een stap verder

Zoals een rups ontpopt tot vlinder, zo ontwikkelt Weverspoort zich in de Helmondse binnenstad tot een bruisend woongebied. Dat bezingt cabaretier Joop Vos in een ode aan de buurt, die viert dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd.