Supermarkt Lidl komt definitief in Weverspoort!

De bouw van het Winkelplein-Zuid -in de karakteristieke Helmondse Heistraat- gaat april van dit jaar van start. De betrokken partijen hebben de handtekeningen onder de overeenkomsten gezet. De Duitse supermarktketen Lidl vestigt op de begane grond van dit complex -gelegen tussen de Advocaat Botsstraat/-plein en de Van Brusselstraat- een winkel van 1500 vierkante meter groot. Op de bovenverdiepingen komen achttien appartementen van Volksbelang en Woonpartners. Als het zuiddeel opgeleverd wordt, is een groot deel van het Heistraat-Winkelplein gereed. Dit doet recht aan de veelzijdige en vernieuwende winkelstraat die de Heistraat is; belangrijk voor Helmond en belangrijk voor de Binnenstad.
 
Bij de Lidl komt een nieuw plein met honderd parkeerplaatsen met dezelfde uitstraling en hoogwaardige kwaliteit als de rest van de Heistraat. Bestrating van gebakken klinkers, nieuwe lantaarnpalen, enkele groene bomen en bankjes sieren straks dit plein. Kortom: een nieuw levendig plein aan de Heistraat waar straks ook evenementen als de Heistraatbraderie kunnen plaatsvinden. Lidl krijgt een opstelplaats voor winkelwagentjes en de bevoorrading van de supermarkt gebeurt in het pand zelf. De omwonenden hebben dus geen last van lossende vrachtwagens.
 
Appartementen
De woningcorporaties Volksbelang en Woonpartners nemen elk 9 appartementen af. Alle 18 units worden sociale huur-appartementen. Winkelplein Zuid spiegelt als het ware het bestaande Noorddeel. De architectuur en uitstraling zijn hetzelfde. Zo hebben beide complexen een begane grond met winkelruimte met daarboven drie verdiepingen met appartementen. Ontwikkelingscombinatie Helmond Binnenstad -een samenwerking tussen Adriaans Bouwgroep en Hurks vastgoedontwikkeling- start april 2014 met de bouw.
 
Winkelplein belangrijke trekker
Wethouder Stienen (Stedelijke Ontwikkeling) is blij met de ondertekening van de overeenkomst: ‘De onderhandelingen hebben best wel een tijd geduurd, maar gelukkig hebben we nu een overeenkomst. Ik dank Lidl, combinatie Hurks-Adriaans, Volksbelang en Woonpartners voor hun inzet en vertrouwen. Vooral in deze moeilijke tijd. De vestiging van de Lidl is van enorm belang voor het totale Winkelplein. Het heeft een aanzuigende werking voor het plein en de gehele Heistraat. Zo zijn er enkele geïnteresseerde winkelketens die hebben aangegeven een ruimte in het winkelplein te betrekken als er een supermarkt zou komen. Dit is nu het geval. Alle seinen staan dus op groen voor een mooi en florerend winkelplein. Dit past perfect in de Heistraat, die natuurlijk al een lange traditie heeft als winkelstraat.’
 
Opwaardering Heistraat
Momenteel wordt er vanuit diverse invalshoeken gewerkt aan een kwaliteitsverbetering van de Heistraat. Zo is de bestrating, straatmeubilair en verlichting helemaal vernieuwd en werken de winkeliers samen aan de campagne Hé Heistraat. Verder is het wijkdeel Weverspoort, dat aan de Heistraat ligt, nu in aanbouw. In dit gebied worden de komende jaren circa 400 woningen gebouwd in Amsterdamse School-stijl. Ook wordt dit jaar het Weverspark aangelegd: een glooiend en groen park bij van twee voetbalvelden groot. De opwaardering van de Heistraat en de bouw van Weverspoort zijn onderdelen van de herstructurering van de Helmondse Binnenstad.

----------------------------------------------------------------

Foto: Pressvisuals.com.
Fotobijschrift: De ondertekenaars v.l.n.r. : Ger de Wilde (Woonpartners), Willy Giesbers (Adriaans Bouwgroep), Frans Stienen (Wethouder Stedelijke Ontwikkeling) en Erik Leijten (namens Hurks vastgoedontwikkeling).
Deel dit bericht

Meer nieuws :

Video: De binnenstad ontpopt als een mooie vlinder

Op vrijdag 14 september 2018 werd gevierd dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Omroep Helmond maakte een uitzending over Weverspoort.

Zonnevlinder: een nieuwe ontwikkeling in Weverspoort

Aan de Willem Beringsstraat, de Jan Stevensstraat, Heistraat en Willem Prinzenstraat, op de grens van Weverspoort en het Zonnekwartier, worden 63 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Ze komen op de plek waar onlangs de 70 karakteristieke woningen uit 1919 (complex 301) gesloopt zijn. Het project met de mooie naam Zonnevlinder is een van de laatste grote ontwikkelingen binnen Weverspoort, een verwijzing naar het Zonnekwartier en alle complexen met vlindernamen in Weverspoort.

Weverspoort in Helmond is weer een stap verder

Zoals een rups ontpopt tot vlinder, zo ontwikkelt Weverspoort zich in de Helmondse binnenstad tot een bruisend woongebied. Dat bezingt cabaretier Joop Vos in een ode aan de buurt, die viert dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd.