Video: De binnenstad ontpopt als een mooie vlinder

Op vrijdag 14 september 2018 werd gevierd dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Omroep Helmond maakte een uitzending over Weverspoort.

Zonnevlinder: een nieuwe ontwikkeling in Weverspoort

Aan de Willem Beringsstraat, de Jan Stevensstraat, Heistraat en Willem Prinzenstraat, op de grens van Weverspoort en het Zonnekwartier, worden 63 grondgebonden woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens gerealiseerd. Ze komen op de plek waar onlangs de 70 karakteristieke woningen uit 1919 (complex 301) gesloopt zijn. Het project met de mooie naam Zonnevlinder is een van de laatste grote ontwikkelingen binnen Weverspoort, een verwijzing naar het Zonnekwartier en alle complexen met vlindernamen in Weverspoort.

Weverspoort in Helmond is weer een stap verder

Zoals een rups ontpopt tot vlinder, zo ontwikkelt Weverspoort zich in de Helmondse binnenstad tot een bruisend woongebied. Dat bezingt cabaretier Joop Vos in een ode aan de buurt, die viert dat er weer 89 nieuwe woningen zijn opgeleverd.

Lied: De Weverspoort

De weverspoort Lied ter gelegenheid van de oplevering van blok 1,2,4, en 14 Geschreven door Joop Vos

Weverspoort wordt alsmaar mooier

Dat de ontwikkeling van Weverspoort niet stil staat, blijkt wel uit het feit dat er onlangs weer 62 nieuwe woningen zijn opgeleverd. Reuvers Ontwikkeling & Bouw uit Oss realiseerde de woonblokken Vuurvlinder en Citroenvlinder. In de zomer levert Reuvers Ontwikkeling & Bouw ook de 7 huurwoningen in Kamillevlinder en 13 koopwoningen in Seringenvlinder op. In oktober worden er nog 7 woningen aan de Wolfstraat opgeleverd. En binnenkort start het bedrijf met de ontwikkeling van weer een mooi project in Weverspoort.

Huren of kopen

Wie gaat wonen in Weverspoort, krijgt veel voor weinig. Dat geldt zowel voor de huurwoningen als voor de koopwoningen. Want alle woningen hebben een erg goed prijskwaliteitsniveau; ze zijn ruim, zeer energiezuinig, ze liggen op loopafstand van het centrum en er zijn veel voorzieningen in de buurt.

Projectontwikkelaar bouwt deel Weverspoort

Woonpartners en de Wijk Ontwikkelings Maatschappij hebben een overeenkomst gesloten met Reuvers Bouw en Ontwikkeling. Deze projectontwikkelaar gaat een deel van de buurt Weverspoort realiseren. Op de foto ziet u Tonnie Reuvers, wethouder Erik de Vries en Peter van Heeswijk.

Nieuwe website voor Hé Heistraat!

Midden in Weverspoort ligt de gezellige Heistraat met leuke en specialistische winkeltjes in handen van betrokken ondernemers! De ondernemers hebben nu samen één website ontwikkeld. Zo kunt u zien wat de Heistraat allemaal te bieden heeft!

Kinderroute door de Binnenstad van Helmond

Op een speelse manier je eigen wijk leren kennen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen vanaf nu aan de hand van een speurkaart en prentenboekje van alles te weten komen over de Binnenstad. Dan wordt de educatieve kinderroute onthuld, die kinderen langs mooie en bijzondere plekken in de wijk leidt.

Groot openingsfeest Weverspark op zaterdagmiddag 30 mei!

Het splinternieuwe Weverspark wordt officieel geopend met een sportief en gezellig feest voor iedereen op zaterdag 30 mei tussen 12.00 en 17.00 uur. Met om 14.00 uur een Pannashow van de internationaal bekende balgoochelaar Soufiane Touzani. Ook kunnen bezoekers zelf meedoen met het bijzondere speedminton, basketbal skillshots en het zo hard mogelijk schieten op goal.

Appartementen Winkelplein Heistraat opgeleverd!

De Heistraat in Helmond heeft er weer een mooi nieuw winkelplein bij. Op woensdag 18 februari opende Supermarktketen Lidl hier onder grote belangstelling haar derde filiaal in Helmond. En op 29 april vond op het parkeerdek de feestelijke oplevering van de achttien appartementen plaats. Het is een mijlpaal voor de Binnenstad, want juist in jaren van crisis is het bijzonder dat een project met een winkel en woningen van de grond komt.

Nog 1 parkwoning te koop!

Wil jij een woning kopen? Direct aan het prachtige Weverspark? Er is nog maar 1 woning beschikbaar.

Nog 16 appartementen Weverspark in verhuur!

Vrijdag 9 januari 2015 gaan 16 woningen van appartementencomplex Weverspark in verhuur via www.wooniezie.nl.

Zondag 5 oktober feestelijke onthulling van wijkkunstwerk Weverspoort

Carat houdt Helmond bij elkaar. Onder die noemer schenkt Stichting Carat in vijf jaar tijd elke Helmondse wijk een passend wijkkunstwerk. De Binnenstad is nummer negen in de rij. Het Weverspark wordt verlevendigd met een bijzonder labyrint. Een co-creatie van buurtbewoner Mario Kuijpers en kunstenaar André van Veghel. Op zondag 5 oktober wordt het werk feestelijk onthuld.

Bewoners bouwen mee aan parkwoningen in Weverspoort

Vrijdag 26 september 2014 was het zover. De bouw van de eerste koopwoningen in Weverspoort is officieel gestart! Niet alleen Wethouder Stienen en Directeur van Woonpartners, Dhr. de Wilde moesten aan de slag, ook de kopers werkten zich in het zweet voor een heerlijke barbecue.

Heistraat braderie met winactie ballonvaart groot succes!

Zondag 22 juni 2014 vond de jaarlijkse Heistraat braderie plaats in de Helmondse Binnenstad. De braderie was zoals ieder jaar weer een groot succes met veel bezoekers.

Start bouw Parkwoningen Koningspage

Tegenover het prachtig groene Weverspark (1,5 ha groot!) wordt 25 augustus 2014 gestart met de bouw de 20 parkwoningen Koningspage. Verrassend ruim, in de unieke Amsterdamse School-bouwstijl en superscherp geprijsd! Inmiddels is 70% van de woningen verkocht en zijn er nog enkele woningen beschikbaar.

Supermarkt Lidl komt definitief in Weverspoort!

De bouw van het Winkelplein-Zuid -in de karakteristieke Helmondse Heistraat- gaat april van dit jaar van start. De betrokken partijen hebben de handtekeningen onder de overeenkomsten gezet. De Duitse supermarktketen Lidl vestigt op de begane grond van dit complex -gelegen tussen de Advocaat Botsstraat/-plein en de Van Brusselstraat- een winkel van 1500 vierkante meter groot. Op de bovenverdiepingen komen achttien appartementen van Volksbelang en Woonpartners. Als het zuiddeel opgeleverd wordt, is een groot deel van het Heistraat-Winkelplein gereed. Dit doet recht aan de veelzijdige en vernieuwende winkelstraat die de Heistraat is; belangrijk voor Helmond en belangrijk voor de Binnenstad.

Nog enkele Parkwoningen Koningspage beschikbaar.

Er zijn nog enkele parkwoningen Koningspage beschikbaar! Een mooie kans voor wie wil wonen aan het Weverspark, in een scherp geprijsde ruime woning, tussen groen en dicht bij het stadscentrum en voorzieningen die het leven leuk en makkelijk maken.

Win een luchtballonvaart op 22 juni 2014!

Wil jij het onvergetelijke luchtavontuur boven Weverspoort winnen? Kom op 22 juni naar de Heistraat braderie, vul en lever de flyer in en maak kans op deze fantastische prijs!

24 mei Nieuwbouwroute in Helmond!

Geen kosten koper… De komende jaren geen gedoe en onderhoud aan je huis... Een lage energierekening en veel eigen inbreng… Als je hier ‘ja’ tegen zegt, dan zeg je ook volmondig ‘ja’ tegen een nieuwbouwwoning in Helmond.

Start verhuur Type Parelmoervlinder

Op 10 maart 2014 is er gestart met de bouw van 11 eengezinswoningen aan en nabij het Weverspark. De verhuur start dinsdag op 29 april 2014 via Wooniezie.

Bekijk het filmpje en proef de sfeer in Weverspoort

Na Vossenberg en Zonnekwartier krijgt nu Weverspoort een nieuw gezicht. En wat voor een gezicht. De komende jaren worden hier circa 400 nieuwe woningen gebouwd. Huur en koop. In een frisse stijl die zowel speels als stijlvol is. Voor iedereen. Bekijk het filmpje over Weverspoort en proef de sfeer in de wijk!

Open huis Koningspage 5 april 2014

Ook Weverspoort neemt deel aan de landelijke openhuizenroute. Dit betekent dat op zaterdag 5 april 2014 van 11.00 tot 15.00 uur de deuren voor de parkwoningen Koningspage weer geopend zijn. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Semi-bungalows Dagpauwoog opgeleverd en verhuurd!

Op vrijdag 10 januari 2014 werden de acht semi-bungalows in de Marterstraat opgeleverd en ontvingen de eerste nieuwe bewoners de sleutel van hun woning.

Open huis Parkwoningen zaterdag 22 februari 2014

Ben jij benieuwd naar de parkwoningen van Weverspoort? Wij nodigen je zaterdag 22 februari 2014 uit om te komen kijken naar het woningtype Koningspage. Deze koopwoningen bieden volop leefruimte voor het hele gezin met scherpe prijzen vanaf € 159.000. Kom tussen 10.00 en 11.00 uur langs voor een kopje koffie en ontdek de parkwoningen.

Open huis semi-bungalows Marterstraat

In Weverspoort bouwt Woonpartners acht semi-bungalows (type Dagpauwoog) aan een rustig hofje. De woningen worden aanstaande vrijdag, 10 januari opgeleverd. U heeft nog de kans om een van deze laatste prachtige woningen te huren! Op zaterdag 11 januari kunt u tussen 10.00 en 11.00 uur een kijkje nemen in een van de semi-bungalows in de Marterstraat.

Weverspoort in Vogelvlucht: bekijk het filmpje!

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan Weverspoort. Benieuwd hoe mooi Weverspoort wordt? Bekijk het filmpje en vlieg zelf door Weverspoort.

Start verkoop parkwoningen Koningspage

De verkoop van 14 nieuwe parkwoningen in Weverspoort gaat van start. Een mooie kans voor wie wil wonen aan het Weverspark, in een scherp geprijsde ruime woning, tussen groen en dicht bij het stadscentrum en voorzieningen die het leven leuk en makkelijk maken. Wil jij deze kans niet missen? Kom dan zaterdag 5 oktober tussen 11.00 en 12.30 uur naar Wijkhuis De Fonkel voor meer informatie.

Semi bungalows Dagpauwoog te huur!

Er zijn nog enkele semi bungalows aan de Marterstraat te huur.

Appartementencomplex Tolpost opgeleverd!

Op dinsdag 4 en woensdag 5 juni heeft Woonpartners de sleutels uitgereikt aan de huurders in het nieuwbouwproject “Tolpost” gelegen op de hoek van de Heistraat en Pastoor van Leeuwenstraat. Het appartementengebouw maakt onderdeel uit van de herstructurering van Weverspoort in de Helmondse binnenstad. In december 2011 is Adriaans Aannemersbedrijf BV gestart met de uitvoering.

Heerlijk buiten buurten in Buurtpark+

Midden in Weverspoort groeit en bloeit het straks van jewelste. Weverspark wordt vanaf 2013 het groene hart van de buurt. Of je nu acht of tachtig bent, hier leef je heerlijk buiten.

Geef je mening tijdens de informatieavond op 6 februari!

Zie jij jezelf wel kopen of huren in Weverspoort, dan wil je natuurlijk graag meedenken over jouw toekomstige thuis. Dat kan! Woensdag 6 februari ben je hiervoor van harte welkom in Wijkhuis de Fonkel.

Nieuwe flyer Weverspoort

Er is een prachtige nieuwe flyer voor Weverspoort ontwikkeld. Deze flyer geeft een beeld van de geplande ontwikkeling van de wijk.

Weverspoort op regionale nieuwbouwbeurs!

Op zaterdag 6 en zondag 7 april is Weverspoort vertegenwoordigd op de nieuwbouwbeurs in het Klokgebouw in Eindhoven.